lauantai 17. joulukuuta 2011

Vuosi pakettiin


* V U O S I   2 0 1 1 *

Kulunut vuosi on ollut jännittävä ja tiivistetäänpä mitä on tapahtunut vuoden 2011 aikana. Vuodelle 2011 oli tällaiset tavoitteet.

Vuoteen on mahtunut hauskoja hetkiä - kotona olemista, leikkimistä, naurun helinää poikien touhuja katsellessa ja paljon rapsutuksia. On puuhasteltu ja oltu puuhastelematta. Vaeltaminen jäi kokeilematta, mutta teltassa vietettiin muutama yö. On ollut toki murhettakin - ampiaisista lähinnä.

Tammikuun loppupuolella saimme kuulla, että odotamme perheenlisäystä - pieni poika on varattu yhdistelmästä Miina x Ransu.


Tammikuun viimeisinä päivinä kävimme Jekun kanssa näytelmissä nuorten luokassa hakemassa H:n. Hyvä koira oli vieläkin kevyt ja jalkava, mutta muuten ok-rakenteinen, liikkeet ja turkki oikein hyvät.

12.2.2011 Pentujen syntymä - Tuloksena oli kaksi urosta -riista ja musta. 

Maaliskuussa Jekku tapasi täyssisarensa Netan ensimmäistä kertaa sitten luovutuksen, kun Netta tuli kylään :) Kaksikkoa ei meinannut toisistaan erottaa kun ne viiletti pitkin pihaa.


27.3.2011 - Jipon ensitapaaminen; Jekku pääsi nuuhkaisemaan Jippoa ensikertaa.Huhtikuun alussa se pieni nuuhkaistava otus muutti meidän luokse. Jekku ei ihan uutta kaveria arvostanut eikä pieni kaveri ymmärtänyt isompaakaan. Iso yritti kutsua leikkiin tassulla läpsäisemällä ja siitä pienempi juoksi heti ensimmäisen lipaston alle piiloon nukkumaan. Molempien pään päällä leijaili monta kysymysmerkkiä parin viikon ajan.


Viikon päästä Jipon kotiutumisesta matkattiin Pelloon Minnan luo tutustumaan pariin lapinkoiraneitiin. Samalla Jekku kävi luonnetestauksessa oikein loistavin nuoren koiran tuloksin (155 pistettä ja laukaisuvarma) ja ennen sitä tutustui parisatapäiseen porotokkaan ensimmäistä kertaa:
 Jippo sai tutustua viikkoa nuorempaan Iinekseen tai oikeammin molemmat ottivat lähikontaktia :D
Vaikka pari viikkoa Jekku murjottikin Jipon saapumisen johdosta, lopulta se huomasi miten hauskaa seuraa pieni on. Kun älynvälähdys tuli niin kaksikko leikki tuntitolkulla kahdestaan ja silloin tippui iso kivi sydämeltä. Pelko oli, että entäs jos Jekku ei pientä hyväksykään. Vaikka Jekku on äärimmäisen leikkisä, niin omien lelujen jakaminen voi olla hankalaa koiralle kuin koiralle. Pelko oli ihan turha - pieni sai leikkiä millä halusi ja aluksi pienelle annettiin omatkin ruoatkin. Sen jälkeen koirapojat ovat olleet kuin paita ja peppu, vai peppu & peppuko se olikin? ;)


 Pojat sai tutustua Millaan eli mustaan kiitäjään  - ensin meno oli aika kesyä:
Toukokuussa tavattiin Jekun Masi-veli ensimmäistä kertaa sitten luovutuksen. Masi oli ollut karvojenjakotilaisuudessa ensimmäisenä, kun N-pentueelle karvoja jaettiin.. Jekku ja Masi katselivat hetken toisiaan ja sitten lähdettiin lenkille. Sukulaisuus on kyllä ilmeistä pääteltävissä.
Kesä meni poikien leikkiessä ja käytiin uimassa :

Jekku rakastaa uimista ja tekee suuria kierroksia nauttien touhusta.
 

Jippo ei ihan vettä arvostanut, mutta tekniikka oli kyllä hallussa.

Toisella kerralla meni hieman vauhdikkaammin..

Kevät meni leikkiessä takapihalla ja kiitäessä kiekon perässä:
.. tai tennispallon


Parasta seuraa uusista kavereista on kuitenkin Piitu-neiti, jonka kanssa on vaan hauska juosta. :)
Kesäretki isäni luo tehtiin toukokuun lopussa:


Jippo yritti kokeilla rajojaan ja ihmettelee miksei kummisedän hevoshaassa saakaan olla.Maalla on mukavaa - kesäpoika on yhtä hymyä! Kesäkuun alussa Jekku kävi eläinlääkärillä virallisissa polvi- ja sydänäänitutkimuksissa ja molemmista tuli puhtaat paperit, polvet 0/0 ja sydänkuuntelussa ei sivuääniä kuulunut. Eläinlääkäri oli niin otettu, kun Jekku oli niin rauhallinen.

Jippo aloitti ensimmäisissä mätsäreissä varsin mukavasti - punaisten pentujen jaettu viides sija Iines-ystävän kanssa. Kesän ja syksyn mittaan käytiin mätsäreissä vaihtelevin tuloksin kokemuksia kartuttamassa.


Omasta pihasta päästiin nauttimaan täysinrinnoin, kun saimme kesänkorvilla aidankin laitettua. Pojilla on nyt yli 1000 neliötä aidattua pihaa käytössä. Voi juosta ympäri pensaita, oleskella isojen puiden varjossa metsässä tai varvikossa tai kahlata syömään heinää pienelle niitylle.


Parasta oli kuitenkin pehmolelujen ulkoilutuksesta huolehteminen:
.. unohtamatta iltauinteja:


 Jipon mielestä pihan ehdotonta parasta antia oli aitan alusta ja sinne kaivettiin portaiden alle varsinainen potero:Eläinlääkärin kehuminen Jekun rauhallisesta luonteesta jatkui kun poika pönötti tutkimuspöydällä hievahtamatta kun Jekulle tehtiin syyskuussa loputkin viralliset terveystutkimukset: lonkat oli B/A, kyynärät puhtaat eli 0/0 ja silmät pähkinänruskeat nappisilmät josta ei vikaa löytynyt. Vuoden 2011 suurin tavoite oli saavutettu ja kaikki terveystarkastukset saatiin tehtyä, ja vielä hienoilla tuloksilla. Kyllä nyt noilla jaloilla kelpaa vaellusreittejä tallailla.

Lokakuussa pojat kävi peltojälkikurssilla, mikä oli Jipon ominta alaa ihan selkeästi ja pieni mies meni niin hienosti ensimmäisestä jäljestä saakka. Vissiin jotain jäljestäjän vikaa tuossa pienessä.. Jekku tarvitsisi vähän enemmän äksöniä, kun osaa homman vaikka pyykkipoika kuonossa. Samaisessa kuussa käytiin myös kuvailemassa poikia rannalla:Marraskuussa pojat saivat mätsäreistä punaisen nauhan - punainen  nauha oli Jekun ensimmäinen vihdoin ja se tuli hienojen liikkeiden ja rauhallisen & varman käytöksen takia. Eikä taannoinen saksanpaimenkoiranartun hyökkäyskään mieheen vaikuttanut, vaikka kisakumppanina oli juurikin saksanpaimenkoiranarttu.

Joulukuussa Jekku kävi antamassa verinäytteen ja se tutkittiin Saksassa - Jekku prcd-PRAn suhteen terve kaveri. Jippo taasen tapasi Majuri-veljensä ja Miina-emonsa, tosin Miina on leikattu joten pikku-Jippoja ja -Majureita ei ole enää luvassa ja tämä poikakaksikko jää Miinan ensimmäiseksi ja viimeiseksi pentueeksi.


Joulu ja uusivuosi menivät kotioloissa, eikä Jipon ensimmäinen uusivuosikaan nostattanut yhtään karvaa pysytyn.


Tavoitteet vuodelle 2012 voi lukea tästä.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta! :)

Edelliset vuodet (tulossa pian)

VUOSI 2010

VUOSI 2009Ei kommentteja: